feature-img

Andra situationer då bilning krävs

Bilning är alltså något som kan vara nödvändigt vid rivningsarbeten och renoveringar. Det är dock inte de enda tillfällena då man kan vara i behov av detta. Bilning kan till exempel krävas om du har ett läckande rör. Man kan då använda sig av metoden för att komma åt röret och reparera det. Det kan även handla om andra typer av VVS-arbeten, däribland stambyten.

Ett möjligt resultat av ett läckage är förstås att det uppstår vattenskador i din vägg. Också då kan man använda sig av bilning för att åtgärda problemet. Det kan man göra genom att ta bort den vattenskadade delen av väggen och ersätta den med nytt material.

Vilka maskiner används?

En av de maskiner som används vid bilningar är mejselhammare. Ibland kallas de också för bilningsmaskin. Det är en handhållen maskin som kommer i olika viktklasser. Dels har vi lättare sådana, vilka rör sig om maskiner med en vikt på mindre än 10 kg, dels har vi tyngre maskiner med vikter på 10 kg och mer.

Eftersom detta alltså är en handhållen maskin används den till mindre typer av bilningar, till exempel för att ta bort klinkergolv och/eller kakelväggar vid renoveringar. Mejselhammare finns både som bensindrivna maskiner samt eldrivna sådana. Vi har ett flertal typer av bilningsmaskiner som är anpassade efter att klara av olika situationer.

feature-img

Vi är baserade i Haninge

Vi är ett företag som är baserat i Haninge. Härifrån utgår vi och erbjuder våra tjänster till både privata och kommersiella kunder i olika delar av Stockholmsområdet. Var i denna del av landet du än bor eller verkar någonstans behöver du därför aldrig tveka på att vända dig till oss för att få hjälp med ditt ärende!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify